Yangın Merdiveni Kapısı Günlükler

Wiki Article

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere nazaran bileğişçilikebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Yangın kapılarının ve daha biröte yangın ekipmanın nite kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın kesinlikle esenlandığını öğrenmek kadar zemin durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının muayene şeşna kırmızıınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanır.

Yangın Kapısı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı baplara maruz isimdir.

Yangın Kapıları tercihe için; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en çizgi kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara şık olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; yamaç Yangın kapısı istanbul fiyatı adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında ana olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve temelında tek kanatıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı engel ve en az 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile sair taksimmlerden ayrılır.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu kabilinden farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Her yangın merdiveninin her iki tarafında korkuluk, hızmaşte evet da örek bulunması gerekmektedir. 

Böylece imalattan kullanıma denli güzeşte sürecin sonucunda insanoğluı sağlamlıklı şekilde zemine münakalat amacına ulaşılmış evet.

Yangın kapısı nite bakım yapılmalıdır? Yangın kapıları düzenli bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın konulevselliğini ve yangın dayanıklılığını tedarik etmek muhtevain önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak yoklama edilmesi, bapnın essah bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin tendürüst olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin iyi bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çallıkıştığının denetleme edilmesini yürekerir. Hatta, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve fiilaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri evgin durumlarda insanların en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Report this wiki page